Brill Pálinkaház

 

Cím: 7172 Harc, Siófoki u. 21.
Telefon: 74/437-123
Fax: 74/437-123
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.
Honlap: www.brillpalinkahaz.hu

 

Főzőmester neve: Nagy Attila

Kóstolósor ára: 2.900 Ft – 3.900 Ft (3+1-es és 5+1-es kóstoló)

Kóstoló leírása: A kóstoló pincelátogatással kezdődik, ahol vendégeink szőlő- és törkölypálinkákkal ismerkedhetnek meg, illetve elsajátíthatják a pálinkakóstolás alapjait. Majd főzdelátogatással, illetve gyümölcspálinkák és zöldségpárlatok kóstolásával folytatják a programot, amikor is megismerkedhetnek a pálinkakészítés alapjaival. A program időtartama kb.1,5 - 2 óra. A kóstoláshoz ásványvizet és házi jellegű sajtos ropogóst biztosítunk.

Étkezési lehetőség: egyeztetés alapján a mellettünk lévő Diófa csárdában

Fajták: Szőlő – és törkölypálinkák, Gyümölcspálinkák, Zöldségpárlatok, Ágyas pálinkák

Főbb pálinkák: Irsai Olivér szőlőpálinka, Cabernet Franc barrique törkölypálinka, Sárgabarack (Gönci magyar) pálinka, Málna pálinka, Birskörte pálinka, Szilva (Lepotica) pálinka, Piros vilmoskörte pálinka, Fekete ribizli pálinka, Zeller párlat, Cékla párlat, Sárgarépa párlat

Beszélt nyelvek: magyar, német, angol

Bankkártya elfogadás: nincs

Nyitva tartás: hétköznapokon 7:30 – 16:00, hétvégén bejelentkezés alapján az alábbi telefonszámok valamelyikén: 74/437-123, 30/9691-352, 30/9596-773

 

A Brill Pálinkaház egy családi tulajdonban levő pálinka-manufaktúra. Krizl Edit és Nagy Attila 2000 óta készítik itt a legkülönlegesebb pálinkákat és párlatokat a hazai csúcs-gasztronómia számára. A tulajdonosok hiszik: nem kizárólag jó pálinkát, hanem igazi pálinka-élményt érdemes nyújtani. Épp ezért igyekeznek a legtisztább ízeket és illatokat bemutatni, melyek szőlőben, törkölyben, gyümölcsben vagy netán zöldségben megteremhettek.

A 2013. évi Országos Pálinkaversenyen immár második alkalommal nyerte el a Magyarország legjobb pálinkája címet – Birskörte pálinkájával. Így - az Irsai Olivér szőlőpálinkájuk mellett – a Magyar Mezőgazdasági Múzeum pálinkavitrinjében őrzik meg eme nedűket utókor számára. Mint a borvidéken tevékenykedő főzde, fontosnak tartja a szőlő- illetve törkölypálinkák azon belül is a szőlőfajták szerint szelektált pálinkák értékeinek bemutatását. Kis széria – magas minőség: fajtaszelektált gyümölcspálinkáik elsősorban a csúcs-gasztronómia, illetve a gasztronómiai élmények iránt fogékony fogyasztók számára készülnek.

A pálinkák mellett különleges zöldségpárlatokkal is találkozunk a több, mint hatvantagú szortimentben (spárga, medvehagyma, sütőtök, sárgarépa, cékla, zeller, paradicsom) .
Pálinka vacsoráik egyre sikeresebbek, a vendégek szívesen próbálják ki a különböző párosításokat, keresik azokat a recepteket, ahol pálinkáik adják az étel „lelkét”. A főzdében nincsenek titkok: bármilyen szakmai vagy gasztronómiai kérdéssel nyugodtan keressék fel Editet vagy Attilát, az érdeklődők számára mindig nyitva az ajtó!