Szeleshát Szőlőbirtok

 

Cím: 7140 Bátaszék-Lajvér, Hegyalja u. 2.
Telefon: (+36) 74 506 156,  (+36) 30 500 2825
E-mail Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.
Honlapwww.szeleshat.hu

 

Borász neve: Szekretár Jánosné

Megművelt terület: 50 ha

Kóstolósor ára: 4000-4500 Ft

Kóstoló leírása: 6 vagy 8 tételes borsort kínálunk, borkorcsolyával, előadással és üzemlátogatással.

Étkezési lehetőség: nincs

Szőlőfajták: merlot, pinot noir, cabernet sauvignon, cabernet franc, kékfrankos, syrah, (kadarka – első szüret: 2013; olaszrizling – 2013-ban telepítve)

Főbb borok: pinot noir, „K2” kékfrankos, merlot, cabernet franc, syrah, cabernet sauvignon, „HáromFiú” cuvée, „Oroszlán” cuvée, „Nyék” – cabernet sauvignon válogatás, „Nomád” – merlot válogatás

Beszélt nyelvek: magyar, angol

Bankkártya elfogadás: igen

Nyitva tartás: hétköznap 8-16, hétvégén bejelentkezés alapján

 

A Szeleshát Szőlőbirtok egy fiatal, családi kézben lévő borászat. A Szőlőbirtok a Szekszárdi Borvidék déli részén, a Nyéki hegyen terül el. A 50 hektárnyi egybefüggő területhez közel, a Bátaszékhez tartozó Lajvér faluban kapott helyet a feldolgozóüzem, mely az idei évben költözött ide Várdombról. 2013 szeptembere óta megújult, modern, új épületünkben várjuk látogatóinkat és a kóstolni vágyókat.

A kóstolóterem 25 fő részére kényelmes helyet kínál, jó hangulatban, szép környezetben, kizárólag a tulajdonosok, azaz a család által prezentált kóstolókra. Jó idő esetén a látogatók a kertben lévő pergola alatt is pihenhetnek néhány jó vörösbor kíséretében. A könnyű megközelíthetőségnek köszönhetően (az autópálya-lehajtótól kb. 200 méterre helyezkedik el az üzem) a borászat egész évben látogatható.