Németh János Pincészet

 

Cím: 7100 Szekszárd, 7100 Szekszárd, Ivánvölgy Hrsz: 9679.
Kontakt személy: Németh János
Telefon: (+36) 20 5168 457
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát. Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.
Web: www.njp.hu

 

Borász neve: Németh János

Megművelt terület: 8 Ha

Kóstolósor ára: 3.000,-Ft-tól 5.500,-Ft-ig

Étkezési lehetőség: egyeztetés szerint

Szőlőfajták: Kékfrankos (45%), Cabernet Franc (10%), Cabernet Sauvignon (10%), Syrah (10%), Zweigelt (10%), Kadarka (5%), Merlot (5%), Olaszrizling (5%)

Főbb borok: Rosé, Virtus cuvée, Kadarka, Kékfrankos, Sygno Bikavér, Porkoláb cuvée, Syrah, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon

Beszélt nyelvek: magyar, angol, spanyol, francia

Bankkártya elfogadás: nincs

Nyitva tartás: előre egyeztetett időpontban


NÉMETH JÁNOS

Családunk generációk óta foglalkozik borkészítéssel, így már gyerekkoromban is magamba szívhattam a borkészítés tudományát. Apáról fiúra szállt a szőlő és a borkészítés szeretete. Szinte gyerekként döntöttem el, hogy a „borász hivatást” választom, ezért tanulmányaimat is ezzel a céllal végeztem.

Borászként a kiváló minőségű szőlőalapanyagot tekintem elsődlegesnek a jó bor készítésénél, ezért különös figyelemmel kísérem nemcsak a saját, hanem a más ültetvényekről vásárolt szőlő megfelelő kezelését is.

Célom, hogy megőrizzem a hagyományos kézművességet mind a szőlőtermesztés, mind a borkészítés munkafolyamataiban, és az egyedi ízvilágú, a Szekszárdi borvidékre jellemző gyümölcsös, fűszeres, de mégis testes, elegáns vörösborok készítése.

2008-ban a Legeredményesebb Ifjú Borász címet nyertem el a Szekszárdi hegyközségi borversenyen.

 
PINCÉSZET

Pincészetünk ültetvényei Magyarország egyik legősibb szőlőtermelő területén, a Szekszárdi borvidéken találhatóak. Családunk generációk óta foglalkozik borkészítéssel, de boraink csak 2007-ben kerültek kereskedelmi forgalomba.

Az Iván-völgyi domboldalon található, nagyszülők által épített pince és régi présház, amely a borkóstolás helyszíne, valamint az újonnan épített feldolgozó.

Az ültetvények területe 8 hektár, és a Szekszárdi borvidék kiemelt adottságú dűlőiben helyezkednek el, Iván-völgyben, Porkoláb-völgyben, Görögszóban, Gyűszű-völgyben, Decsi-hegyen, Baranya-völgyben.

A borok sokszínűségéhez hozzájárulnak, hogy területileg más-más dűlőből és többfajta szőlőültetvényről származnak. Borászként a kiváló minőségű szőlőalapanyagot tekintem elsődlegesnek a jó bor készítésénél, ezért különös figyelemmel kísérem nemcsak a saját, hanem a más ültetvényekről vásárolt szőlő megfelelő kezelését is.

Célom, hogy megőrizzem a hagyományos kézművességet mind a szőlőtermesztés, mind a borkészítés munkafolyamataiban, és az egyedi ízvilágú, a Szekszárdi borvidékre jellemző gyümölcsös, fűszeres, de mégis testes, elegáns vörösborok készítése.


BOROK
Kékfrankos Rosé 2009

Üde, friss, gyümölcsös rosé bort készítettünk. Illatában a barack és a piros bogyós gyümölcsök köszönnek vissza. Színe a hagymahéj árnyalatnál pirosabb, sötétebb.

alc: 13% V/V   

Dupla cuvée 2006
Kékfrankos - Zweigelt

A magnum palackba töltött vörösbor, 60% Kékfrankos és 40% Zweigelt fajták házasítása. Könnyed és gyümölcsös, a mindennapok bora.

alc: 13% V/V   

Zweigelt 2007

A déli fekvésű Gyűszű-völgydűlő öreg tőkéiről szüretelt, tökéletesen beérett szőlő került feldolgozásra. A 14 hónapos tölgyfahordós érlelést követően került palackba a gyümölcsös, könnyed, sötét rubin színű bor.

alc: 13% V/V   

Kékfrankos 2007

A szépen beérett Kékfrankost a Decsi-hegyi ültetvény 30 éves tőkéiről szüreteltük. A hozamkorlátozásnak, a kíméletes hagyományos technológiának és a 16 hónapos tölgyfahordós érlelésnek köszönhetően nagy testű, érett, harmonikus, gyümölcsös bort alkottunk.

alc: 15% V/V

Virtus cuvée 2006

A cuvée gerincét az 50% Kékfrankos adja, melynek ízét a 25% Zweigelt teszi gyümölcsössé. A hozzáadott Cabernet Sauvignon eleganciát és teltséget kölcsönöz végső zamatának.

alc: 13% V/V

Porkoláb cuvée 2007

40% Merlot és 60% Cabernet Sauvignon házasításából készült bor, amely nevét a kiváló adottságú területről kapta. A Porkoláb házasítást pincészetünk csak kiváló évjáratú borokból készíti.

alc: 15% V/V

Cabernet Franc 2007

Pincészet egyik csúcsborát a jó fekvésű Cinka-dűlőről szüreteltük. A hozamkorlátozásnak, a kíméletes hagyományos technológiának és a 16 hónapos tölgyfa hordós érlelésnek köszönhetően vastag, karakteres, elegáns bort alkottunk.

alc: 16% V/V

Entrée cuvée 2007

2007-ben a forró, meleg nyárnak és szép, hosszú ősznek köszönhetően nagyon érett, magas cukortartalmú termést szüretelhettünk. A Görögszó dűlőről szüretelt 25% Cabernet Franc, 25% Merlot, 25% Cabernet Sauvignon és 15% Shyraz, a Decsi-hegyről származó 5% Kékfrankos és a Gyűszűvölgyi 5% Zweigelt fajták házasításából készült pincészet csúcsbora. Sötét, mélyszínű, fűszeres, komplex bor, amelyről bátran mondhatjuk, hogy évek múlva is tökéletes élményt nyújt fogyasztójának. 

alc: 15,5% V/V