A borvidék csúcsai

Szekszárdi Borvidéki Borverseny 2018


Azt már korábban is tudhattuk, hogy az idei borversenyen a Bodri Pincészet No. 1 bora kapta a legmagasabb pontszámot, április 21-én azonban arra is fény derült, hogy melyik pincék és borok nyertek aranyérmet.

Bővebben: A borvidék csúcsai

Szekszárdi Nyitott Pincék 2018
2018. május 18–21.


Ahogy melegszik az idő, egyre vonzóbbak a szabadtéri programok, mind többen kerekednek fel, és látogatják meg hazánk különböző vidékeit. A Szekszárdi borvidék borászai tartják a hagyományt, és a pünkösdi hosszú hétvégén nyitott pinceajtókkal és jó borokkal várják az érdeklődőket.

Bővebben: Szekszárdi Nyitott Pincék 2018

Szekszárdon az Országos Sommelier Bajnokság elődöntője

A Magyar Sommelier Szövetség 2018-ben is megrendezi a szakma országos bajnokságát, amelynek elődöntője február 24-én, szombaton – ebben az évben ismét vidéken – a szekszárdi Babits Mihály Kulturális Központban kerül megrendezésre, Szekszárd Város Önkormányzata és a Szekszárdi Borvidék borászatainak támogatásával.

 

Bővebben: Szekszárdon az Országos Sommelier Bajnokság elődöntője

Aranyos Kóstoló 2018

A Szekszárd Borvidéki Borverseny Aranyérmes Palackos Borainak kóstolója, 16 pince, 33 borával.

 

Bővebben: Aranyos Kóstoló 2018

Eger-Szekszárd Bikavér Párbaj 2018

Az Egri és a Szekszárdi borvidék idén is megrendezi a Bikavér Párbajt, hogy közösen mutassák be a két borvidék egyedi stílusú bikavéreit. 2018-ban is sétáló kóstoló keretében ismerkedhetnek meg a vendégek a különböző évjáratú, kékfrankos alapú házasításokkal, amelyeket személyesen a borászok mutatnak be.

Bővebben: Eger-Szekszárd Bikavér Párbaj 2018