Szekszárdi tavasz

 

Sok munka volt az év elején a szőlőben, de a borászoknak máshol is helyt kell állniuk. Idén szeretnénk még hangsúlyosabban megmutatni a Szekszárdi borvidék összefogását, ennek jegyében sokat dolgoztunk februárban-márciusban.

 

Február végén megrendeztük a már hagyományosnak számító Eger-Szekszárd Bikavér Párbajt, ezúttal is a Corinthia Hotelben, de annak a jóval tágasabb és elegánsabb báltermében. A kóstolót megelőzően a szaksajtó ízelítőt kapott a 2013-as szekszárdi bikavérekből, amikre jó kritikákat kaptunk – elhangzott: ugyan még fiatalok a borok, de van bennük potenciál. A délutáni kóstolóra a tavalyinál is több érdeklődő jött el, a nagyobb helyszín jó választásnak bizonyult, így tolongás nélkül, kényelmesen lehetett kóstolni.  

 

Egy héttel később a VinCE Budapesten egy Master of Wine tartott előadást a szekszárdi borokról. Elizabeth Gabay előtte el is látogatott a borvidékre, hogy még alaposabban megismerje. Dűlőtúrák és borászokkal közös kóstolók szerepeltek a programban. Hasznos tapasztalat volt mindenkinek, hiszen rengeteget lehet egy ilyen világlátott szakértőtől tanulni. Ezek után senkit sem lepett meg, hogy milyen sikeres lett a Szekszárd Palack köré épített, teltházas mesterkurzus!

 

Hagyományosan márciusban mutatkoznak be a friss Fuxlik, így volt ez idén is. Budapesten a Belvárosi BORpiac rendezvény keretében ismerkedhettek meg az érdeklődők a tizenegy új sillerrel, ezzel egy időben pedig Szegeden és Pécsen is tartottunk kóstolót, mindhárom helyen nagy sikerrel. A 2015-ös évből igazán jó borok születtek, frissek, gyümölcsösek, olyanok, amilyennek egy igazi Fuxlinak lennie kell.

 

Hamarosan újabb rendezvényeink lesznek: április 23-án a Kékfrankos Április keretében mesterkurzus tartunk bemutatva, milyen sokszínűek nálunk a kékfrankosok, a Szekszárdi Borvidéki Borverseny aranyérmes borait kóstolhatják április 30-án az Aranyos kóstolón, majd május 19-én Budapesten mutatkoznak be a szekszárdi borászok, egy izgalmas, új helyszínen, a KIOSK-ban.