A tavasz újabb pillanatai szekszárdi szemmel

 

Mozgalmasan telt a február és március, de a következő hónapok sem a pihenésről szóltak a szekszárdi borászoknak, fontos rendezvényeink voltak áprilisban és májusban is.

 

A Kékfrankos Április keretében Fiath Attila AIWS és Sebestyén Csilla AIWS tartott teltházas mesterkurzust. A témát ezúttal is a Szekszárd palackban lévő borok szolgáltatták, a mesterkurzus sikeréhez egész biztos az is hozzájárult, hogy Attila az előadás előtt Szekszárdra látogatott, ahol még jobban megismerte a dűlőket és azok sajátosságait. Az eseményről pár képet itt található.

 

A Szekszárdi Borvidéki Borverseny minden évben fontos a város életében, hiszen a borászok is meghatározó szerepet töltenek be a város mindennapjaiban. Idén a legjobb vörösbor címét a Takler Pince Primarius Merlot 2012 kapta. A legjobb kékfrankosnak járó elismerést a Takler Pince Görögszói Kékfrankos 2011 nyerte el, így legeredményesebb borászatnak járó díjat is a Takler Pince kapta 2016-ban.

A város borának a 2013-as Eszterbauer Tüke Bikavért választották meg, egyben ez a bor nyerte el a legjobb bikavér díját is.

 

A Pünkösdi Nyitott Pincéket idén nem fogadta kegyeibe az időjárás, csak hétfő volt naposabb, de a szekszárdi borok így is sok vendéget vonzottak, jól működött a rendezvény ideje alatt üzemelő buszjárat is és sokan dicsérték az egyes pincék külön programjait is, igyekszünk erre még nagyobb hangsúlyt fektetni jövőre, hogy a család minden tagja jól érezze magát nálunk!

 

Régóta terveztük a budapesti borvidéki kóstolónk megújítását, idén ezért egy új, vagány helyszínen a KIOSK Budapestben tartottuk a rendezvényt május 19-én. A már megszokott kóstoltatáson felül ezúttal a Borkaszinót is vendégül láttuk, ahol egy szekszárdi borokhoz kapcsolódó játékkal tanulhattak és nyerhettek a szerencsések. Emellett a teraszon pop-up borbár is üzemelt kizárólag szekszárdi kínálattal, jól látható érdeklődéssel. Az eseményről készült galéria jól visszaadja a hangulatot.

 

Az előttünk álló következő időszak már sokkal inkább a szőlőmunkáról fog szólni, de a nyár kiváló alkalom arra, hogy az érdeklődők a Szekszárdi borvidékre látogassanak!