Vége a júliusnak, a borvidéken lassan mindenki a szüretre készül. Azonban ez a pár nyári hónap sem telt el eseménytelenül a szekszárdi borászoknak.


Június elején, az első Budapesti Borbár Túrán – amelynek koncepciója az volt, hogy 22 budapesti borbár a 22 magyarországi borvidék egyikét vendégül látja – a szekszárdiakkal a 0,75 Bistro és Borbárban találkozhattak az érdeklődők. Itt délutántól késő estéig a Vida Borbirtok, az Eszterbauer Pincészet és a Heimann Családi Birtok borait lehetett kóstolni, valamint a megjelent borászokkal beszélgetni.


Az Iván-völgyi Kadarka Túra minden évben az egyik legsikeresebb rendezvénye a borvidéknek, amelyre hamar elfogynak a jegyek. Két napon át várták a bortúrázókat a házigazda borászatok (Heimann Családi Birtok, Fekete Borpince, Sebestyén Pince, Tüske Pince, a Németh János Pincészet) és a náluk vendégeskedő pincészetek (Takler Borbirtok, Mészáros Borház, Schieber Pincészet, Vesztergombi Pince, Pastor Pince), a túrához idén pedig a Kávé Háza is csatlakozott. Az Iván-völgyi pincék borokkal és finom ételekkel kínálták a látogatókat, akik a nyárhoz illő, könnyedebb kadarka, valamint siller, rozé vagy fehérborok közül választhattak.


A VinAgora Nemzetközi Borversenyen a világ minden tájáról érkezett szakemberek által zsűrizésre került borok között külföldi és hazai borok egyaránt megmérettettek. A versenyen számos szekszárdi pince kapott díjat. A “legjobb merlot fajtabor” díját a Takler Pincészet 2012-es Primarius-a nyerte, “nagy aranyérmet” kapott a Mészáros Borház Grand Antiqua Cuvée 2012,  “aranyérmet” pedig a Bodri Pincészet Gold Optimus 2012 és Szekszárdi Kékfrankos Válogatás „Faluhely” 2013, Dúzsi Tamás És Családja Szegzárdi Borászat Pentaton 2012, Lics Pincészet Szekszárdi Bikavér 2013 és Tamás Válogatás 2013, a Mészáros Borház Grand Antiqua Cabernet sauvignon 2012 és Ohmerops Cuvée 2012, a Takler Borbirtok Bikavér Reserve 2012, Primarius 2012 és Regnum Cuvée 2011, valamint a Vesztergombi Pincészet Merlot válogatás 2012 borokat jutalmazták.


A versenyhez kapcsolódó, egész napos VinAgora Borgálán a fogyasztók a beküldött borok mindegyikét – így az érmet kapott szekszárdi borokat is – megkóstolhatták, valamint bepillanthattak a borversenyek világába és maguk is kipróbálhatták a pontozáshoz használt online értékelő rendszert.


A Borkiválóságok Könyve legújabb, fehér – és rozéborokat tartalmazó kötetébe is bekerültek szekszárdi borászatok. Borkiválósági elismerést kapott a Bodri Pincészet és Szőlőbirtok: Blanka 2015, Rozi 2015, Bősz Adrián Pincészete: Riesling 2013, Dúzsi Tamás És Családja Szegzárdi Borászat: Szekszárdi Kékfrankos Rozé 2015, Eszterbauer Borászat Öröm 2015, Lajvér Borház: Cuvée Blanc 2015, Mészáros Pál Borház és Pincészet: Szekszárdi Pinot Noir Rosé 2015, Twickel Szőlőbirtok: Kajmánd 2015.


A Wine Bike Piqniq eseményeit már két éve rendezik meg, a fővároson kívül tartottak a szervezők pikniket Egerben, Berlinben, de még San Franciscóban is. Egy munka utáni, laza program, ahol a résztvevők kedvenc boraikat és saját maguk által készített ételeket hoznak és kínálják a többieknek. Ehhez csatlakozott augusztusban néhány szekszárdi borász és a belváros szívében, a Szabadság téren egy-egy borukat mutatták be. A Sebestyén Pince friss rozéja, az Eszterbauer Borászat Fuxlija, a Vida Borbirtok itt debütáló Kékfrakkos cuvée-je, a Heimann Családi Birtok szintén újdonság SXRD bora, a Takler Pincészet Kékfrankosa és Németh János Kadarkája mind-mind nagy sikert aratott a piknikezők körében.