Tavaszi Szekszárd

 

Amikor tavasszal megindul a szőlő, a munka is több lesz. Persze nemcsak a szőlő ad elfoglaltságot a borászoknak, számos rendezvény is volt Szekszárdon, ahol a szekszárdi bor barátaival találkozhattunk.

 

Szekszárdi Borvidéki Borverseny

Rangos esemény felkészült bírálókkal, ahová mindenki igyekszik a legszebb borait nevezni, a legjobb szekszárdi bikavér és kadarka címet elnyerni pedig komoly dicsőség. Idén 184 minta érkezett, amiből a legjobb kadarka Eszterbauerék 2016-os Nagyapám kadarkája lett, míg a legjobb bikavérnek, így Szekszárd város borának a Sebestyén Pince 2015-ös Iván-völgyi Bikavérét választották. A Vesztergombi Pince 2012-es Bodzási Merlot Válogatásánál magasabb pontszámot senki sem kapott.

 

Bikavér Borongoló

Április 29-én első alkalommal rendezték meg a város északi pincéinek részvételével a Bikavér Borongolót. A hét vendéglátó pince mellett 3 vendégborászat borait is megkóstolhatták az érdeklődők. Már az első évben minden jegy elkelt, és a hangulatra sem lehetett panasz, a visszajelzések nagyon pozitívak voltak, többen már most szerettek volna a jövő évi rendezvényre helyet foglalni.

 

Food Truck Show

Ilyen sem volt még Szekszárdon! Május 12. és 14. között rendezték az I. Szekszárdi Bortavasz és Food Truck Show-t a Béla király téren, ahol spéci „büfékocsik” árultak különféle ételeket, többek között malacos batyut, mártogatott szendvicset, rántott sajtos szendvicset, édességet és kávét. Minden food truck egy-egy szekszárdi borásszal állt össze, így az ételek mellé ahhoz passzoló bort is kínáltak. Az esti koncertek is sokat hozzátettek a hangulathoz – reméljük, hogy jövőre is begurulnak a food truckok a Béla király térre!

 

Pünkösdi Nyitott Pincék

Idén sokkal nagyobb szerencsénk volt az időjárással, mint tavaly, és ez nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az elmúlt évhez képest több embert láttak vendégül a Szekszárdi borvidéken. Színes programokkal készültek a pincék, volt rozéfelismerő verseny, lehetett régebbi évjáratok borait kóstolni, pincetúrázni, és minden helyszínen finom falatokkal is készültek.

 

Iván-völgyi Kadarka Túra

Szalad az idő, ebben az évben már hetedjére rendezték meg az Iván-völgyi Kadarka Túrát. A jegyek pillanatok alatt elfogytak mindkét napra, idén is a Kávé Házától indult az esemény, a tíz pince pedig a kadarkák mellett remek sillerekkel, fehér- és vörösborokkal várta a túrázókat. A Bormúzeumban is sokan buliztak este a borászokkal, igazán emlékezetes marad ez a hétvége minden résztvevőnek.

 

Az előttünk álló hónapok most inkább a szőlőben telnek majd, de mindenkit szívesen látnak a borászok a pincéknél, a nyári esték igazán hangulatosak egy-egy szekszárdi borral a poharakban.