Szekszárd 2017. nyarán

A fű zöldül, a szőlő zsendül, a borász meg sokat dolgozik a szőlőben egész nyáron, hogy legyen mit szüretelni ősszel. Ez a szekszárdi borászokra is igaz, de azért ezen kívül is volt pár érdekes esemény nyáron. 

 

 

Budapesti Borbár Túra
A Budapesti Borbár Túra remek alkalom, hogy sok borkedvelő ismerkedjen meg új pincékkel, kevésbé ismert borvidékekkel. Ezen a napon a budapesti borbárok láttak vendégül borvidékeket, borászközösségeket, hogy bemutatkozhassanak. A Szekszárdi borvidék idén a Bordó Bisztróban kínálta a rájuk jellemző kadarkákat, kékfrankosokat és szekszárdi bikavéreket. A nagy hőségben kicsit későn indult be az élet, de a hangulatra nem lehetett panasz, ez az eseményen készült videóból is kitűnik.

Szekszárdi borok az Állatkertben
Idén a Budapesti Állatkert népszerű nyári koncertsorozatának voltunk a partnerei. Az egyes koncertek előtt a vendégek különböző szekszárdi pincék borait kóstolhatták, ezzel is színesítve a programot. Júliusban Kern András koncertje előtt a Sebestyén Pince és a Németh János Pincészet, a Budapest Klezmer Band előtt az Eszterbauer Borászat és Bősz Adrián, Bényei Tamás és a Gramophonia Hot Jazz Orchestra előtt a Heimann Családi Birtok, a Sárik Péter Trió koncertje előtt pedig a Vida Családi Borbirtok borait lehetett megkóstolni.
Augusztusban Geszti Péter koncertje előtt a Sárosdi Pince, Malek Andrea, Szolnoki Péter és a Papa Jazz előtt a Schieber Pincészet, a Budapest Bár fellépése előtt a Szent Gaál Pincészet, az évadzáró „Sztártesók” koncert előtt pedig, ahol Tóth Gabi, Tóth Vera, Vastag Tomi, Vastag Csaba, Király Linda és Király Viktor is fellépett, Dúzsi Tamás Pincéje kínált szekszárdi borokat a vendégeknek.

Nyári véradó kampány
A Magyar Vöröskereszt megkeresésére egy emberként mozdult meg a borvidék, idén is csatlakoztunk az Országos Vérellátó Szolgálattal közös nyári kezdeményezésükhöz. Összesen 16 szekszárdi pince ajánlott fel borcsomagot a kampány sikerét segítve, a Bodri Pincészet pedig még külön nyereményként egy vacsorával egybekötött borkóstolót is biztosított az Optimus Étteremben, ami után a pincészet vendégházában szállhatott meg a szerencsés véradó. Természetesen mi is adtunk vért, augusztus 22-én a Schieber Pincészetben nyílt véradást szerveztünk, ahol bárki csatlakozhatott hozzánk.

Fotós alkotótáBOR
Tavaly rendeztük meg először a fotós alkotótábort Szekszárdon, ahol a résztvevők egyedi látásmódjának köszönhetően új megközelítésből csodálkozhattunk rá a borvidékünkre. Szerettük az első tábor képeit, így a folytatás nem is volt kérdés. Augusztus végén nyolc fotós érkezett a városba, és négy napon keresztül járták a szőlőket és a programhoz csatlakozott pincéket, hogy újabb izgalmas képeket készítsenek a borvidékről.

Idén szép nyarunk volt, így korán indult a szüret, sok munka vár ránk ősszel. Ígéretes a termés, szép száraz őszt szeretnénk, hogy a 2017-es évjáratban is megmutathassuk, mire képes a Szekszárdi borvidék.