A Szekszárd Borvidék Kht. 2003. szeptember 3-án került bejegyzésre. Alapító tagjai között található 18 borászat – köztük a legismertebb szekszárdi borászatok – Szekszárd Megyei Jogú Város önkormányzata, Szekszárd MJV és Városkörnyéki Önkormányzatok területfejlesztési Társulása, valamint a Tolna Megyei Vállakozásfejlesztési Alapítvány.

A társaság fő célja a Szekszárd térségi és régiós borászathoz kapcsolódó tevékenységek és szervezetek koordinációja, integráció megteremtése, valamint a borkultúra fejlesztése és népszerűsítése. Ennek érdekében a közösségi marketing jellegű akciók kerülnek a tevékenység központjába: rendezvények, marketing-kommunikáció, az egységes arculatot elősegítő fejlesztések, az egyéni pincék törekvéseinek összefogása, koordinálása.

A hosszú éveken át tartó promóciós munka új elemmel bővült. Az utóbbi években figyelmet fordított a Kht. a különféle helyi, regionális, országos és nemzetközi rendezvényeken a megjelenésre.
Szekszárd MJV vezetése három évvel ezelőtt a Szüreti Napok rendezésének jogát a Babits M. Művelődési Háznak adta (kult. programok), és társrendezőként a Szekszárd Borvidék Kht-t Borturizmus) jelölte meg.
Rendezvények szervezésében, borvidékek közötti kommunikációban már évek óta sikeresen együttműködik a Pannon Borrégió Egyesülettel, szem előtt tartva azt a célt, hogy a borrégiót alkotó borvidékek a piacon egységes arculattal, összehangolt célokkal jelenhessenek meg.

2009-ben törvényi előírások és jogszabályi változások miatt a közhasznú társaságoknak át kellett alakulniuk nonprofit Kft-vé, ezért 2009. augusztusa óta Szekszárd Borvidék Nonprofit Közhasznú Kft. néven működik tovább további 10 új tag csatlakozásával.